Sosyal medyada var olmak firma ve markaların devamlılık sürecinde etki gösteren çok önemli bir faktördür. Sosyal medyada etkili kullanım sağlamak ise diğer bir önemli faktörü oluşturmaktadır. Sayfanızda sürekli olarak aktif olmak ve kullanıcıların sayfanızı ziyaret ettiğinde sayfa da ona aitlik duygusu hissettirecek etkenlerin olması, oluşturduğunuz içeriklerin kalitesine ve paylaşım sürelerine bağlıdır.

Sosyal Medya’da İçerik Stratejisi Oluşturmanın Önemi

Firma ya da markanızın sosyal medya hesapları üzerinde, kullanıcıların tekrar ziyaret sağlamasını oluşturan etken paylaşım içeriklerinizdir. Hedef kitlenizi ele alabilecek içerikler oluşturmak sayfanızın ziyaretçi kitlesini arttıracaktır. Bu sayede sizin hedef kitlenize ait kullanıcılar ile ilerleyecek ve potansiyel kitlenizi oluşturabileceksiniz.

Sosyal Medya’da İçerik Stratejisi Oluşturmanın Önemi

İçerik stratejisinde ilk unsur hedef kitlenin belirlenmesidir. Paylaşacak olduğunuz post ya da içerikler kime hitap ediyor? Sorusunu içerik oluşturma sürecinde kendinize sormalısınız. Yazdığınız içerisi kimin göreceği sizlere içerik dili konusunda ipucu verecektir. Eğer hedef kitlenizin ilgisini çekecek içerikler oluşturursanız sayfanızın aktif takipçileri artacaktır.

Sosyal Medya’da İçerik Stratejisi Oluşturmanın Önemi

İçerik stratejisinin ikinci önemli faktörü anahtar kelimeleri belirlemektir. Oluşturacağınız içeriği dair yapacak olduğunuz anahtar kelime analizi çok daha güçlü bir içerik meydana getirecektir. Bu da erişim alanınızı genişletecektir.

Sosyal Medya’da İçerik Stratejisi Oluşturmanın Önemi

İçerik stratejisi oluşturma konusunda dikkat edeceğiniz son nokta zaman belirlemedir. İçeriklerinizi oluşturdunuz fakat hangi paylaşım saatinde daha çok erişim alacağını bilmek istiyorsanız bunu deneyerek öğrenebilirsiniz. Ürettiğiniz içerikleri gün içerisinde belirli saatlerde planlayın ve haftanın sonunda hangi saat aralığında paylaştığınız içeriğin daha fazla okunma ve erişim potansiyeli olduğunu gözlemleyin. Ardından paylaşım sağlarken saatinizi bu düzene göre ayarlayın.

Sosyal medya da paylaşım gerçekleştirirken sürekli uzun içerik üretmekten kaçının ve belirli günlerde kısa içerik ve görseller ile dikkat çekin. Gün içerisinde ilgi çekici kreatif fotoğraflar ve yönelttiğiniz sorular ile kullanıcılarınızın fikirlerini ölçün. Bu size ileride üreteceğiniz içerikler hakkında da fikir verecektir.