Reklamcılık faaliyetlerinde günümüze kadar gelinen noktayı incelediğimizde büyük bir gelişim elde edildiğini gözlemliyoruz. Örnek olarak 50’li yıllar ve 70’li yılları gözden geçirdiğimizde reklam faaliyetlerinin yalnızca bir slogan üzerinden ilerlenen çalışmalar olduğunu görebiliyoruz. Reklamcılık faaliyetlerinin geçirmiş olduğu evrimi bizlere tanımlayacak çok iyi bir örnek de mevcut. Daha önce Mad Men dizini izlemiş miydiniz?

Neden Bir Reklam Ajansı İle Çalışmalısınız?

Döneme damga vuran dizi, 21. Yüzyılın birçok uluslararası markasının reklam çalışmalarını yürüten bir ajans ve çalışanlarının hikayesini konu alıyor. Dizinin baş karakteri ürettiği muhteşem fikirler ve yaptığı sunumlar ile müşterileri kendine hızlıca çekmeyi başarıyor. Mad Men döneminde zihinlerde yer edecek bir slogan, ürünü anlatan bir görsel ve yeterince reklam, marka olabilmek için yeterli unsurlardı.

Reklam ve Pazarlama Unsurları

Günümüzde tabii ki dizi ile ilişkin bariz değişimler söz konusu. Artık markaların yalnızca bir billboard reklam yapmaları yeterli değil. Geçmişin “Reklam” faaliyetleri artık “Dijital Pazarlama” olarak çok farklı noktalara erişmiş durumda. Gerek Google, gerek TV reklamları gerekse Sosyal medya faaliyetleri bir bütün olarak ilerlemeli. Artık hedef kitle, markanın her mecrada ulaşılabilir olmasını istiyor. Bu noktada tabii ki SEO yani arama motoru optimizasyonu çalışmaları büyük önem taşıyor. Fakat aynı zamanda sosyal medyada da aktif olmak ya da sektörünüze uygun ise TV reklamları da sunmak büyük önem taşıyor.

Reklam Ajansları Markanıza Ne Katabilir?

Tüm bu dijital reklamcılık faaliyetlerini marka faaliyetleriniz ile birlikte “doğru” yürütebilmek pek mümkün değil. Ürün ya da hizmetiniz ile alakalı işlerinizi sürdürürken tüm reklam detayları ile ilgilenebilmek zaman ve maliyet kaybına yol açabiliyor. Bu nedenle bir marka olarak kesinlikle bir gün yollarınız dijital reklam ajansları ile kesişecek. Bir reklam ajansı, sahip olduğunuz firmayı bir marka olarak inşa eder ve sunduğunuz ürün /hizmetin hedef kitle ile doğru yerde buluşmasını sağlar. Bunu gerçekleştirirken ürününüze ve markanıza bir değer katarak onu piyasa şartlarına ve rakiplere göre konumlandırır.

Hali hazırda ürün ya da hizmetinizi sunan farklı binlerce rakip olduğunu biliyorsunuz. Onların aralarından ayrılmanızı sağlayacak ve sizi farklılaştıracak noktalara yoğunlaşmanız gerekli. Markayı dışarıdan gözlemleyerek yaratıcı işler ortaya çıkaracak bir reklam ajansı ile çalışmak her zaman başarı sağlayacaktır.

Bugün önemli bir dondurma markası olan Magnum, reklam faaliyetlerinde yalnızca dondurma ısırırken çıkardığı ses ile satış oranlarını oldukça büyük bir oranda arttırmış durumda. Çünkü hem çok doğal, hem de etkili! Reklam ajansları ürününüzün eksi ve artı yönlerini belirler. Elde edilen veriler ışığında ise potansiyelinizi arttıracak satış stratejileri oluşturur.

Neden Bir Reklam Ajansı İle Çalışmalısınız?

Kısaca özetleyecek olursak; İster bir çanta markası olun, isterseniz tek tip kulaklık üreten bir firma. Rakiplerinizden ayrılan farklı bir yönünüz mutlaka olmalı! Bir reklam ajansı, ürününüzü farklılaştırarak sunmanıza, doğru alanlarda hedef kitle ile buluşturmanıza yardımcı olur.

Dijital reklam ajansları, sektör analizleri ile öncelikli bulunmanız gereken mecraları belirler. Rakip analizleri ile de potansiyel kitlenizin ilgisini çekecek doğru reklam çalışmalarını aktif eder. Peki marka olarak dijital reklam ajansı seçimini nasıl yapmanız gerekir?

Hangi Dijital Reklam Ajansı İle Çalışmalıyım?

Bugün hepimizin bir bilgi edinme konusunda başvurduğu ana kaynak olan Google üzerinde ADS ve SEO hizmeti sunan bir ajans ile çalışmak doğru adım olacaktır. Hedef kitlenizin size ulaşabiliyor olması bu noktada en önemli husus. Bunun dışında Google alanındaki çalışmalarda etkin ilerleyebilmek adına Google Premier Partner Ajanslarına başvurarak bütçenizi en verimli şekilde kullanabilirsiniz.

Destex Digital, Ödüllü bir Google Premier Partner Ajansı’dır. Markaların tüm dijital reklam ihtiyaçları tek çatı altında birleştirilmiştir.  Google Reklamları, SEO, Sosyal Medya ve Web Tasarım çalışmalarına ilişkin detaylı bilgi sahibi olmak için İletişim sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 

#dijital #pazarlama #reklamajansı