Markaların dijital kimliklerini yaratmak için kullanılan sosyal ağların sayısı 2015’de 3000’e ulaştı ki bunların hepsi en az 1000 kişilik kullanıcı hesaplarına sahip. Peki bu sosyal ağlardan hangilerini markaların kesin kullanması gerekiyor?

İlk olarak Facebook olmazsa olmaz! Facebook sizin kurumsal yüzünüz. Orada kimseniz, potansiyel müşteriniz sizi öyle tanıyor ve öyle aşık oluyor.

Micro Blog adresi Twitter! Müşterinizin ne yaptığını, ne yediğini, ne zaman aşık olduğunu öğrenmenizin en kolay yoludur Twitter.

Ülkemizin şuan tüketmekte olduğu sosyal ağ; Instagram! Merdiven altı birçok markanın yer aldığı Instagram artık farklı kullanıcılar arıyor. O farklı kullanıcıyı yaratmak için markanızın oraya dahil olması şart! Biraz daha doğal görseller ve metinler de Instagram’da sizi hep bir adım öne taşıyacak.

İş dünyasının lideri Linkedin… Markanızın Linkedin üzerinde var olup, çalışanlarınızın oraya kayıt olmasını sağlamalı ve blog yazıları ile güncelleştirmelerini sağlamanız gerekiyor. Bu hem SEO hem de dijital kimlik için oldukça kurumsal izlenim yaratan bir sistem.

İçerik kralsa, blog kraliyet sarayıdır… İşte bu kraliyet sarayı WordPress veya Blogger. Kullanılmasını kesinlikle gerekli olduğunu düşündüğümüz bloglar. Markaların iç yüzlerini müşterilerine anlatabileceği bir sosyal mecra.

Görsellerin ücretsiz arşivi Pinterest; genelde bizim gibi görsel arayışını bol yapan ajansların da kullandığı ve markaların içeriklerini paylaşıp web sitelerine kullanıcı çektikleri bir sosyal ağ. Kullanması gerekli ve çok kolay!

Tüm bu konularla ilgili daha detaylı bilgi almak için; iletişim adreslerimizi kullanabilirsiniz.