Instagram reklamları nedir?

Instagram reklamları Türkiye’de ne zaman kullanılmaya başlanmıştır? Her marka Instagram reklamları ile başarı kaydedebilir mi? Hepsini sizler için yazdık!

Instagram reklam marka ve firmaların yaşamına öyle bir dahil oldu ki, adeta satış ve bilinirlik oranları iki katına ulaştı. Peki Instagram ve daha sonra ilerleyen süreçte Instagram reklam hayatımıza nasıl geldi?

2010 yılında kurulan Instagram, bir fotoğraf paylaşma platformu olarak hizmete sunuldu. Yani bugün 100 milyon aktif kullanıcıya sahip bu sosyal medya mecrası yaklaşık 8 yıldır yoğun bir ilgi görüyor. Ancak hizmete sunulduktan 2 yıl sonra Instagram, Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg tarafından satın alındı. Bu satın alım işlemlerinin ardından Facebook üzerinde elde edilen reklam hizmetinin başarısı göz önüne alınarak Instagram’da da reklam platformu uygulanmaya başlamıştır. 2015 Eylül ayında başta Türkiye ve Meksika olmak üzere Güney Kore ve Hindistan gibi birçok ülkeye Instagram reklamlarını kullanma imkanı sunulmuştur.

Instagram platformu gibi Instagram reklam hizmeti de Türkiye’de büyük bir ilgi görmeye başladı. Bu reklam hizmetinin markaların ürünlerini direkt olarak etkileyici şekilde sunması, işletmeler için yeni bir satış sahası ortaya çıkardı. Genel olarak bahsedecek olursak Instagram reklam farklı modelleri ile potansiyel kitlenize ürün ya da hizmetinizin uygun görseller ile sunulmasını sağlıyor. Bu da günümüz Türkiye’sinde hedef kitleyi direkt olarak çeken çok kilit bir nokta. Çünkü eğer etkileyici bir görsel oluşturulur ise doğru hedef kitle ile nokta atışı bir reklam çalışması yaratılabilir.

Tıpkı Facebook reklam gibi Instagram reklam hizmeti de hedeflemeler barındırıyor. Bu alanda eğer bir kadın ayakkabı satışı gerçekleştiriyorsanız hedeflemeniz bayanlar, ayakkabı sayfalarını takip eden bayanlar ve de rakip sayfalarınız üzerine oluyor. Yani reklamlarınız herhangi bir Instagram hesabı bulunan kişilere gösterilmiyor. Ayakkabıya ilgisi olan, çeşitli bayan ayakkabı sayfalarını takip eden ve müşteriniz olabilecek özellikler taşıyan kişilere gösteriliyor. Bu da sizlerin satış oranlarını arttırırken aynı zamanda marka bilinirliğinizi ön plana çıkarıyor.

Instagram reklam hizmeti her sektör için aynı başarıyı sağlar mı?

Ne yazık ki her reklam platformu her sektör için aynı başarıyı doğurmaz. Instagram reklamları Türkiye olarak değerlendirdiğimizde daha çok giyim, takı, aksesuar, dekorasyon, spor gibi sektör üzerinde başarı sağlıyor. Ancak sağlık gibi tıbbi alanda Instagram reklam vermek, giyim sektöründeki gibi bir başarı oluşturmaz. Ancak marka alıgısında sizlere yardımcı olur.

Sektörünüzün Instagram reklam hizmetinde başarı elde edebileceği konusunda soru işaretleriniz mevcutsa ya da hangi alan üzerinde reklam çalışmalarım başarı sağlar? Sorunuza yanıt bulmak istiyorsanız Instagram reklam ajansımıza başvurabilirsiniz. Sosyal medya uzmanlarımız sizlere bu konuda profesyonel bilgilendirme sağlayacaktır.