Google Ads bizlere birden fazla reklam verme seçenekleri sunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de Görüntülü Reklam Ağı’dır ( Google Display Network ). Görüntülü reklam ağı sayesinde, reklamlar Google ağına dahil milyonlarca web sitesi üzerinden yayınlanmaktadır. Görüntülü reklam ağında, işletmenizin sektörü, hedef kitlesi, sunduğu ürün veya hizmete bağlı olarak strateji belirlenmektedir.

Bu reklam ağında kitleyi doğru belirleyebilmek için, birden fazla hedefleme yöntemi kullanılır.

GDN Hedefleme Türleri

1.Anahtar Kelime hedefleme:

Sunulacak ürünü, hizmeti anlatan veya potansiyel müşterilerinizin ilgi alanlarına uygun anahtar kelimeler belirlenerek kampanya oluşturulur. Hedeflediğiniz anahtar kelimeler sayesinde reklamlar görüntülü reklam ağındaki ilgili web sitelerini ve bu kelimelerle ilgilenen kitleyi bulur. Böylece ürün veya hizmetinizi alakalı kitleye göstererek fırsat yakalamış olursunuz. Reklam gruplarını oluştururken benzer temalardaki anahtar kelimeleri de aynı reklam grubuna eklemeyi unutmayın.

2.Yerleşim hedefleme:

Sunmuş olduğunuz ürün veya hizmetinizle ilgilenebilecek müşterilerinize ulaşabileceğiniz Google anlaşmalı web siteleri hedeflenerek reklamın sadece bu sitelerde çıkmasını sağlayan hedefleme yöntemidir. Reklamlarınızı yerleşimler sütununun altından kontrol edebilirsiniz.

3.Konu hedefleme:

Ürün veya hizmet ile alakalı konu başlıkları seçilir, reklamlar seçilmiş olan konular ile alakalı web sitelerinde yayınlanır. Google Ads metin, dil, bağlantı ve sayfa yapısını baz alarak web içeriğini analiz eder ve seçmiş olduğunuz konunun web sitesine uygunluğuna göre yayınlar.

Örneğin: Giyim ile alakalı bir web sitesi için görüntülü reklam verilecek ise konu başlığı olarak “Alışveriş > Giyim” gibi konular seçilerek ilgili web sitelerinde reklam yayınlanır.

4.Demografi hedefleme

Reklamları daha spesifik hale getirebilmek için yaş, cinsiyet, ebeveyn, hane geliri gibi seçeneklerle hedef kitleyi daraltarak, reklam seçilmiş olan hedef kitlelere gösterilir. Bu hedeflemeyi diğer hedefleme yöntemleriyle birlikte kullanabilirsiniz.

5.Kitle Hedefleme:

Google Görüntülü reklam ağındaki ve YouTube üzerindeki kanal, video, uygulama, içeriklerle ilgilenen aynı zamanda kendi web sitenizi ziyaret eden tüm veya belirli kullanıcıları hedefleyebilirsiniz.

Kampanyalarınız için kullanabileceğiniz kitle hedefleme türleri;

1 – Yakın İlgi Alanı, Özel Yakın İlgi Alanı ; Potansiyel müşterilerinizin ilgi alanları ve alışkanlıklarına göre konular seçebilir veya Url, yer, uygulamaları belirleyerek kendi kitlenizi oluşturup hedefleyebilirsiniz.

2- Özel Amaç Kitleleri; Alakalı anahtar kelime ve Url ler belirleyerek bunlarla ilgilenen kişileri hedefleyebilirsiniz.

3- Pazardaki Kitleler; Etkin şekilde araştırma yapan kitleler.

4- Yeniden Pazarlama; Web sitenizi ziyaret eden kitleler.

5- Benzer Kitleler; Web sitenizi ziyaret edenlere benzer kitleler.

 

Doğru hedefleme yöntemleri ile oluşturulan Görüntülü Reklam Ağı kampanyaları;

  • Marka bilinirliği oluşturularak markanın kullanıcıların zihninde yer etmesini sağlar.
  • Potansiyel müşterilerin ilgisini çekerek direkt ürün veya hizmete yönlendirir.
  • Müşterinin markaya olan bağlılığını arttırarak sadakat oluşturur.
  • Satışa yönelik kampanyalar ile doğru hedefleme yaparak ürün veya hizmetini satışını arttırmayı sağlar.

 

Görüntülü Reklam Ağında performans izleme;

Web sitenize gelen kullanıcıların sizin için değerli olan işlemleri yapıp yapmadığını anlamak ve kampanyanızı optimize etmek için tıklama, gösterim, dönüşüm, maliyet dönüşüm vb. performans metriklerini kullanabilirsiniz.

 

GDN (Görüntülü Reklam Ağı) hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve reklam performansınızı üst seviyelere çıkarabilmek için Google Ads hesap uzmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.

Ayşem KARASU
Google Ads Hesap Uzmanı