Görsel SEO Nasıl Olmalıdır?
SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)

Görsel SEO Nasıl Olmalıdır?

Görsel SEO Nasıl Olmalıdır?

Google son güncellemelerinde görsel aramalar için algortima değişikliği ve tasarım çalışmaları yapmıştı. Bu çalışmalar sonucunda gösel aramalarda site ziyaretleri oranı düşüşler gösterdi. Görsel aramalardan gelen ziyaretçi sayıları önemli ölçüde olmasada birçok site sahibinin gözde hit kaynakları arasında yer almaktadır.

Kullanıcılar görsel aramalar sonucu siteyi ziyaret etmesi üzerine, sitenizdeki ziyaretçi sayısına katkı sağlamaktadır. Görsel ağırlıklı bir sitenin örneğin; resim paylaşım siteleri, çiçek satışı, giyim siteleri, ürün satış sitelerini bunların arasına koyabiliriz. Görsel SEO çalışmaları dahilinde Google tarafından anlatılan Google Image Search adlı video’yu izlemeniz etkili olabilir.

Görsel Aramalar için SEO Çalışmaları

Resimlerde Alt Metin Kullanılması

Sitenizdeki görsellerinize alt metin eklemeniz arama motorlarına bu görsel hakkında bilgi vermenizi sağlamaktadır. Alt metin olarak önemli anahtar kelimelerinizi kullanmanız görsel aramalarda kullandığınız keywordlerde yükselme sağlayacaktır.

Resim Alt Metin kullanımı hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Kullanım Şekli:

<img src=”seo.jpg” alt=”SEO çalışmalarında uyulması gerekenler”>

 Title Etiketi

Title etiketi ismindende anlaşılacağı gibi resimlere başlık eklemek için kullanılır. Bu etiketi kullanırken keyword (anahtar kelime) kullanabilirsiniz.

<img src=”seo.jpg” title=”SEO Çalışmaları” alt=”SEO çalışmalarında uyulması gerekenler”>

Görsel Site Haritası

Sitenizdeki tüm görseller için özel bir yapı ile hazırlanmış görsel site haritası oluşturmalısınız. SEO çalışmaları dahilinde bu görsel site haritası Google botlar için kolay ve tüm verileri anında bulup görsel arama sonuçlarına eklemesine kolaylık sağlamatadır. Bu görsel site haritasını webmasters tools aracılığı ile bildirmeniz gerekmektedir.

Görsellerin  Sayfa İle İlgili Olması

Sitenize eklediğiniz görsellerin eklenilen sayfa ile ilgili olması gerekmektedir. Eklediğiniz görselde kullanılan anahtar kelimeler ve başlık yapısı sayfa içerisinde’de aynı şekilde kullanılması ve görsel ile ilgili olacak şekilde eklenmesi SEO çalışmalarını olumlu olarak etkileyecektir.

 

Önceki Yazı

Kullanılmaması Durumda Markaya Zarar Veren Sosyal Ağlar

Sonraki Yazı

Wordpress Sitenizi Hızlandırın!

Comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.