İşletmelerin Dijital’de hak ettikleri yeri almalarına ve Google’la satışlarını artırmalarına yardımcı oluyoruz.

Google Ads kampanyalarınızı optimize etmek için doğru Google Ads Uzmanını bulmak zor olabilir. Her bilgisayar kullanımını gerçekleştiren kişi teknik onarımda nasıl profesyonel sayılmaz ise, Google Ads hizmetinde de kampanya oluşturmayı bilmek yeterli değil… Kısaca profesyonel kimlik görünümünde amatör yönetilen bir çok reklam hesabına denk gelmeniz şaşırtıcı olmamalı.

Google Reklam Ajansı olarak, hem dahili hem de profesyonel yönetim adı altında dijital pazarlama ajansları tarafından yönetilen hesaplarda bir takım aynı hatalar olduğunu tespit ettik. Bu hatalar kişilere erişim sorunu, gereksiz tıklamalar ve çöpe giden zamanla birlikte en önemlisi Yüksek Bütçelerin doğuşu ve artan Maliyetleri ortaya çıkarmaktadır.

Doğru Takip Etme

Yeterli hesap izleme koşullarını kullanmamak en yaygın hatalardan biridir. Tek bir izleme yöntemi, genellikle Google Ads performansınızla ilgili tüm resmi size verecek kadar yeterli değildir.

Google Reklam Uzmanı olarak, yalnızca sonuç aldırmak yerine tıklama almakla ilgilenen Müşterileri reddetmiyorsanız, işinizin odak noktası gelir yükseltmektir. Biz ekip olarak sonuç odaklı işlemler yaratan kampanyalar kurarak, gereksiz tıklama ise kaçınmayı, sonuç doğuracak adımları izlemeyi analiz ederiz.

Çoğu Başlangıç Senaryosu aslında aynıdır, Reklam harcamalarının belirli bir ödemesinden sonra Müşteri, herhangi bir gelir (yada dönüşüm kanıtı) olmadığı için kampanyalarını durdurmayı seçer.

Google Reklam Uzmanları genellikle, en iyi kampanyaları gece boyunca yada bir ay içinde oluşturulamadığından Müşterileri ile uzun vadeli başarıyı hedefler. Aslında hesap optimizasyonu denilen kavram en az 2-3 aylık süreç gözden çıkarılarak gerçekleştirilir ise doğru bir kurulum ve dönüşüm elde edilebilir. Tabi söz konusu süre sektör ve talep doğrultusunda değişkenlik gösterecektir. Bugün bir butik işletme ile büyük bir holding kuruluşunun yönelimleri nasıl farklı ise reklam kampanya boyutları da o derecede değişkenlik gösterir.

Google Ads Uzmanı Sizin İçin Ne Yapmalıdır?

Dönüşüm İzleme; Google Ads tarafından sağlanan izleme yöntemidir. Bu izleme aracı ile satışları, önemli sayfa görüntülemelerini, iletişim formlar gibi aksiyonları izleyebilirsiniz.

Google Ads Dönüşüm izleme özellikleri 2012’de önemli ölçüde geliştirilmiş olsa da, tamamen bu izlemeye güvenmeyerek farklı yöntemleri de tercih etmekte fayda var.

Tıkla Ara Takibi; arama izlemeye en çok ihtiyacı olan işletmeler yerel veya B2B reklamverenleridir. Aramalar, web sitenizde telefon numaranıza ne kadar önem verdiğinize bağlı olarak, bir Google Ads kampanyasındaki dönüşümlerinizin %50’sini oluşturur. Bu takibi kullanmadan hesap performansınız ve uzun vadeli başarı için önemli optimizasyon verilerinin neredeyse yarısını kaçırıyorsunuz demektir.

Yani bir çok optimizasyon işlemleri ve ölçümleme ayrıntıları kullanılarak hesabı olabildiğince kitle ile alakalı hale getirmek oldukça basit bir işlem değildir. İstatistikleri okumak, yorumlamak ve buna göre aksiyon planı oluşturmak için gerçek bir Google Reklam Uzmanı ile çalışmanız faydalı olacaktır.

Kısaca Destex Ekibi;

  • Şirketlerin Google AdWords’e reklam vererek daha fazla müşteri adayı bulmasına ve büyümesine yardımcı olur.
  • Küçük ölçekli servis işletmeleri için arama hedefli reklamlara ve öncü kampanyalara odaklanır.
  • Etkileşim almaya çalışırken paranızın önemli kısmını çöpe atmadan, işinizin daha hızlı büyümesine yardımcı olacak telefonlar ve formlar almanızı sağlar.

Diğer detaylı bilgiler için bugün hemen bir Google Ads Uzmanımız ile Görüşün. (Hemen Ara)

Dijital Stratejiler için Doğru Dokunuşlar

Google Ads Reklam Uzmanı tüm yeni özelliklerin veya fikirlerin kullanılması yada kullanılmaması ile ilgili sizleri yönlendirici ve bunları aktaracak bilgiye sahip olmalıdır.

Hesap kalitesinin iyi olması, reklamların yönlendiği açılış sayfanız ile doğrudan alakalıdır. Her reklam aynı sayfa ile etkileşim sağlamaya çalışıyor ve bunu düzeltmek için adım atılmıyorsa sorgulayın. Her terim ile kişi farklı sonuçlara erişmenin yada istediği yorumlamaya ulaşmanın peşindedir. Onu da etkileyecek asıl önemli nokta özel olduğunu hissetirecek bu açılış sayfalarıdır.

Sizi araması için ikna olmalı, ikan edici bilgileri ilettiniz mi? Dönüşüm için sorularının %40’ını cevaplayacak yada ilgisini çekecek içeriğe sahip misiniz?

Sizler için ulaşılması gereken kelimeler kadar, hedef dışı kalan negatif kelimeler de önemli. Bunlar için ne kadar optimizasyon sağlanı ve arama terimleriniz kontrol ediliyor mu?

… gibi daha eklenebilecek çok önemli ayrıntılar ekleyebiliriz. Bu maddeleri birlikte konuşup hesabınızı daha iyiye yönlendirmek için neler yapılabileceği hakkında konuşmak için bir toplantı mükemmel olur. Toplantı Talep Et