Etkili Sosyal Medya Kullanımı için Bir Kaç İpucu
Genel

Etkili Sosyal Medya Kullanımı için Bir Kaç İpucu

1)Sosyal medya stratejinizle neye ulaşmak istediğinizi iyi belirleyin,Müşterilerinizle olan ilişkinizi değiştirirken nasıl hareket edeceğinizi iyi belirleyin.

2)Stratejinizi hayata geçirmek için kullanacağınız araçlarınızı ayrıntılı bir şekilde, size getirecekleri ile birlikte iyi değerlendirin. Viral videolar mı, Twitter üzerinden yapılan ödüllü yarışmalar mı marka imajınıza ve hedef kitlenize daha uygun? Bilgi kalabalığında yok olmamaya bakın.

3)Ulaşmak istediğiniz kitlenin sosyal haritasını çıkarın.en önemlisi anlayın. Siz anlayamıyorsanız, anlayabilen danışmanlarla, ajanslarla çalışın.

4)Öncelikli olarak tek taraflı olmamayı öğrenin. Diyalog kurun.
Hedef kitlenize dahil olan kişilerin taraf tutmalarını sağlayın.
Kişiler sizin markanızın bir parçası gibi hissetsinler. Fikirleri, yorumları ile sizi etkileyebileceklerini, hatta bir iş akışında fikrinizi değiştirebilecek güce sahip olduklarını bilsinler.

5)Hedef kitleye, birden fazla erişim olanağı sağlayın. Örneğin; size internet üzerinden ulaşabileceği gibi, mobil cihazlar üzerinden de ulaşma imkanları olsun.

6)Ürettiğiniz içerik, paylaşıma uygun olsun. Bırakın hedef kitleniz sizin adınıza çalışsın. Sunduğunuz şey hoşuna gidiyorsa, bunu arkadaşlarıyla paylaşma fırsatı tanıyın ona. Paylaşımda bulunduğunda kendisini daha iyi hissetmesini sağlayın. Onlara hakkında konuşabilecekleri malzemeler sunun

7)Para harcamanız gereken yerde para harcayın. Sosyal medya takibi için personel çalıştırın. Güncellemeler, gelen sorulara, yorumlara cevaplar fazla beklemez. Sosyal medya kullanıcısı paylaşır, tepkileri hemen görmek ister. Burası sizin yeni halkla ilişkiler ve müşteri hizmetleri merkeziniz

Önceki Yazı

Promosyon Kuponu Uygulaması Sona Erdi

Sonraki Yazı

İşinizi İnternete Taşıyın

Comments

  • zoritoler imol

    I do agree with all of the ideas you’ve presented in your post. They’re very convincing and will certainly work. Still, the posts are very short for beginners. Could you please extend them a bit from next time? Thanks for the post.

    Yanıtla zoritoler imol

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.