Dijital bize artık dünyaları sunuyor! Bu büyük alanın içerisinde yok yok. Her geçen gün kullanım oranlarını yükselten dijital mecra bizlere birçok kolaylığı da beraberinde getiriyor. Yoğun çalışma ve yaşam temposu içerisinde bizler için çok büyük bir öneme sahip “zaman” kavramı dijital dünya sayesinde artık daha yetişilebilir bir düzey halini aldı.

Üstelik dijital yalnızca yaşam kolaylaştırmak değil, yaşamın koşturmacası içinde sosyal mdya gibi alanlar ile biraz dinlenebilme imkanı da sunuyor. Sağladığı etkileşim ve iletişim alanı ise tartışılamaz bir konumda. Böylesi güçlü ve talep gören bir alanda markaların akıllıca hareket etmeleri çok önemli. Eğer ortada aktif kullanılan bir alan mevcut ise bu alanda başarı sağlanabilecek akıllı fikirler üretilmeli ve buna yönelik hareket sağlanmalıdır. Örneğin sosyal medya. Sosyal medyanın gücü ve farklı mecraların birbirleri ile rekabeti aslında birçok markanın da satış oranlarını arttırmasında kilit rol oynuyor. Bir sosyal medya mecrasının diğerinde öne çıkma ve kullanım oranını arttırmak için eklediği yeni bir özellik markalara prestij imkanı sağlıyor. Bunu daha iyi açıklamak için Instagram üzerinden bir örnek verebiliriz.

Bilindiği üzere Instagram, birçok sosyal medya mecrasından çok daha sonra yaşamımıza dahil oldu. Fakat şuan hem kullanıcı alanı hem de reklam alanı ile kullanım oranı en yüksek alan! Bunda kendisine eklediği yeniliklerin önemi ise fazlasıyla büyük. Özellikle snapchat uygulamasında kendine uyarladığı günlük story özelliği Instagram’ı çok daha rağbet gören bir sosyal medya mecrası yaptı. Evet bu özellik Instagram’a çok şey kattı. Peki ya markalara?

Markalar yaratıcı düşünce ve akıllı hareket ile story özelliğini muhteşem şekilde değerlendirdi. Kendilerini takip eden kitlelerin hikayelerini de takip etmesini talep eden ve buna yönelik farklı kampanyalar oluşturan markalar bilinirlik oranlarını ikiye katladı. Bugüne dek belirli bir marka imajı oluşturan büyük firmalar ise story yarışmaları düzenleyerek etkileşim oranlarını arttırdı.

İşte bu nedenle dijitali iyi takip etmek ve sunduğu özelliklerden marka için akıllı çözümler adına harekete geçmek büyük bir önem taşıyor. Bu gibi detaylar çok küçük işletmeleri dahi bir anda marka bilinirliği ile önemli bir konuma getirebiliyor. Siz siz olun çağımızın vazgeçilmez dijital alanını takipten ayırmayın. Yenilikleri gözlemleyin ve markanızı bu alanda nasıl geliştireceğinize dair yaratıcı fikirler üretin. Ardından potansiyel kitlenize en uygun şekilde akıllıca hareket edin. Değişimi mutlaka göreceksiniz.

 

Elif Çilem AKSOY
SEO Uzmanı