Dijital alan üzerinde var olmak girişimcilikte etkin performans adına gerçekleştirilmesi gereken kilit bir noktadır. Zamanla gelişen dijital dünya bireyleri isteklerini kısa sürede elde etme imkanı sunar. Bu durum ise işletme ve girişimcilerin iş sahasını oldukça etkiler. Günümüz teknolojilerini takip etmek ve dijital alanda var olmak elbette ki belirli bir yatırımı beraberinde getirmektedir.

Fakat burada ilk önemli nokta yatırım miktarı değil, yatırımın bütçe dağılımıdır. Daha da açıklayacak olursak dijital mecra sektörlere göre aktiflik yönünde değişiklik gösterir. Bu da her marka ya da firmanın her dijital alanda başarılı olamayacağını açıklar. Bu nedenle sektörde tanınmak ya da bilinirliği sürdürmek adına hangi mecrada en etkili dönüşün alınabileceğine dair analizler yapmak şarttır.

Dijital Medya Planlaması Nasıl Yapılmalı?

Bir örnek ile açıklayacak olursak teknoloji alanında telefon satışı üzerinde faaliyet gösteren bir firma dijital alanda var olmak ve reklam vermek istiyorsa bu alanda Google Adwords reklamlarını kullanması doğru bir yol olacaktır. Fakat Google Adwords reklamları içerisinde bulunan 5 reklam modelini baz aldığımızda Youtube reklamları üzerinde daha fazla yoğunlaşmak ve teknoloji bazlı ürünü etkin bir video ile potansiyel kitleye sunmak daha verimli bir çalışma meydana getirecektir. Bunun için bütçe dağılımı gerçekleştirilirken ayrımı iyi yapmak ve potansiyel müşteriyi en doğru şekilde marka ya da firmaya yönlendirecek dijital alana mevcut bütçenin daha etkin bir miktarını yatırmak gerekir.

Dijital Medya Yatırımlarında Bütçe Planlaması

Yine aynı şekilde inşaat sektörü ile ilgilenen firmalar sosyal medya alanında alanında daha etkili dönüşler alabilecekleri için yatırımlarını bu alanda sağlamalıdır. Fakat Instagram ya da Facebook üzerinde değerlendirildiğinde yatırım bütçelerini Facebook alanına yönlendirmeleri daha etkili dönüşler almalarını sağlayacaktır. Çünkü inşaat sektörü genel olarak reklam bazında form üzerine etkileşim sağlayan bir alandır. Bu nedenle genel form doldurum aşaması masa üstünden gerçekleştirildiği için Instagram reklamlarına oranla Facebook reklamları verimli yanıtlar yaratacaktır.

Dijital Medya Yatırımlarında Bütçe Planlaması

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklam ve dijital yatırımlarda bütçeyi doğru ayrıştırmak ve başarı doğru orantılıdır. Bu nedenle profesyonel bir destek markanın oluşma ve büyüme aşamasında büyük rol oynar. Hangi dijital alanda daha etkili olabileceğiniz ve yatırım oranlarınızın profesyonel dağılımını için dijital reklam ajansları ile çözüm ortaklığı kurabilirsiniz.