AMP Stories; Google mobil teknolojilerin gelişmesi ile birlikte algoritmalarında önemli düzenlemeler yaptı. Kullanıcıları daha iyi sonuçlar ile karşılaştırabilmek için yeniliklerini sürdürmeye devam ediyor. AMP teknolojisi ile sitelerin mobil versiyonlarından beklentilerini daha keskin bir şekilde uygulatmak için yakın zamanda hızlandırılmış mobil verilerin önemine daha fazla artı değer katacak.

AMP Stories “ Google’ın Hikayeler Özelliği “

Sosyal medya kullanıcılarının hikaye özelliğini çok beğenmesi ve kullanım oranının fazla olması hemen hemen büyük platformları kendi içlerinde bu güncellemeye çekmişti. Şimdi sıra sorularımızın her karşılığını veren Google’da.

Arama motoru devi Google tanıttığı yeni özelliği ile metin, resim veya videolar ile hikayelerin ifade edilebileceğini vurguladı. Diğer platformlarda kullandığımız gibi AMP Stories’de haberler ve listeler gibi veriler hikaye formatında paylaşılabilecek. Özellik alışık olduğumuz hikayeler özelliği ile aynı mantık da tıklanınca bir sonrakine geçiş sağlayacak.

Google’ın Developers üzerinden tanıtımını gerçekleştirdiği bu özellik ile kullanıcıların büyük ilgisini çekecek. Yurt dışı kaynaklı bir çok site AMP Stories özelliğinden faydalanmaya başladı bile.

AMP Stories “ Google’ın Hikayeler Özelliği “

 

AMP Stories özelliği hakkında detaylı bilgile amp.dev sitesinden erişebilirsiniz.

AMP Stories Hakkında Daha Fazla Bilgi;

AMP Stories (Hikayeler), ziyaretçileri hızlı yüklenen tam ekran deneyimlerine çeker. Etkileyici animasyonlar ve dokunabilir etkileşimlerle görsel anlatımları kolayca oluşturabilirsiniz. AMP Stories formatı ücretsizdir ve açık webin bir parçasıdır ve herkesin web sitelerinde denemeleri için uygundur. Kapalı bir ekosistem veya platformla sınırlandırılmadan web üzerinde paylaşılabilir ve gömülebilirler.

AMP hikayeleri, içerik yayıncılarına haber ve bilgileri görsel olarak zengin, dokunuşlu hikayeler olarak sunmak için mobil odaklı bir format sunar. AMP Stories, reklamverenlerin ve yayıncıların, web üzerinde benzersiz deneyimlere sahip benzersiz bir izleyici kitlesine ulaşmaları için sağlam bir reklamcılık seti sunar.

Sağladığı Faydalar;

  • Kolayca güzel ve ilgi çekici içerikler oluşturun.
  • Editöryal özgürlük ve markalaşma için yaratıcı esneklik.
  • Açık web üzerinde paylaşılabilir ve bağlanabilir.
  • AMP hikayeleri, mevcut okuyuculara ulaşmanın yeni ve modern bir yoludur.
  • Reklamverenler için, Stories yeni bir hikaye anlatımı deneyimi içinde benzersiz bir kitleye ulaşmanın bir yoludur.

AMP hikayeleri görsel olarak zengin medya ile oluşturulmuştur ve fotoğraf, video veya GIF varlıklarından birini tercih etmek size bağlıdır. Görüntüler ve videolar, okuyucuların ekranlarını görsel olarak dolduracak şekilde genişler, yumuşak ve tamamen ilgi çekici bir deneyim sunar.