Google aramaları bizlere aslında dijital çağın ne denli ilerlediğini kanıtlıyor. Çünkü bilgi ve bilgiye ulaşma kavramı beynimizin içerisinde bizleri direkt olarak Google üzerinde arama yapmaya yönlendiriyor. Kocaman bir bilgi havuzu içerisinde istediğimiz bilgiye saniyeler sonra ulaşabilmek teknoloji ve dijitalleşen yaşamın bize sunduğu en mükemmel faydalar içerisinde.

Günümüzü değerlendirdiğimizde aslında dijital dünyanın sağladığı yaşam kalitesi yerine dijital dünya trendlerini incelediğimiz gerçeği ile karşılaşıyoruz. Her yıl hatta her an arama yönelimimiz değişiyor. Bu konuda her yıl çeşitli sıralamalar oluşturuluyor. Yaşanan olaylar, ülke gündemi, ihtiyaçlar ve popüler ihtiyaçlar arama trendleri sırasını önemli derecede etkileyen faktörler içerisinde bulunuyor.

2016 yılı google arama trendleri de az önce belirttiğimiz kriterlere göre sıralanmış durumda.

Nedir ?

Sorusu üzerine yapılan sorgulamalarda;  artık yıl, güneş tutulması, nemlendirici, e-devlet, teog, snapchat gibi kelimelerin büyük çıkış yakaladığını görüyoruz.

Nasıl yapılır ?

Sorusu üzerine yapılan sorgulamalarda ise trendler; slime, dragon city, KPSS başvurusu, orkide bakımı şeklinde.  Tüm bunlara göre genel aramaları değerlendirdiğimizde sıralama şu şekilde oluyor:

Nasıl yapılır ? Sorusu üzerine yapılan sorgulamalarda ise trendler;

slime, dragon city, KPSS başvurusu, orkide bakımı şeklinde.

Tüm bunlara göre genel aramaları değerlendirdiğimizde sıralama şu şekilde oluyor:
  1. EBA – Eğitim Bilişim Ağı
  2. Pokemon GO
  3. Darbe
  4. Altın Fiyatları
  5. Olimpiyatlar
  6. Avrupa Şampiyonası
  7. Kısmetse Olur
  8. Takdir / Teşekkür Hesaplaması
  9. Dolar Kuru
  10. KPSS Başvurusu

Türkiye’de yükselen genel aramalar içerisinde trendler ve çıkış sıralamaları ülke gündemi içerisinde değişiklik gösterebiliyor. Dönemsel etkinlikler ya da takip edilen medya alanları genel sıralamaları dolduran ilk 10 maddeyi barındırıyor.